Om oss

Nyhet!

Sökes: efterträdare till anrik bröllopsbutik
Nu finns ett gyllene tillfälle att överta en gedigen och stabil verksamhet, som med sina 75 år blivit ikonisk i Umeås butiksvärld, där Högtidskläder står för kvalitet och personlig service. Verksamheten rymmer försäljning av brud- och aftonklänningar, uthyrning av herrkläder och Umeås bästa ändringssömnadsateljé, där vi bl a syr om kostymer, lagar jeans och byter dragkedjor i jackor.

Butiken har ljusa framtidsutsikter, då många bröllop och stora högtider planeras till kommande säsong.

Om du drömt om att driva bröllopsbutik och få kombinera en passion för sömnad med givande kundmöten, kontakta mig på info@hogtidsklader.com för mer information.

Med vänliga hälsningar/Erika

Butikens historia:

1945 övertog Therese och Axel Karlsson ”Lundbergs skrädderi”, där de båda arbetat som lärlingar. Året därpå, 1946, döpte de om verksamheten till ”Karlssons Högtidskläder” och började även med uthyrning. Så redan då fastslogs den väg butiken än idag följer, med försäljning, uthyrning och sömnad av kläder för speciella tillfällen.

Genom åren har butiken klätt besökare till Stora Hotellet, officiersbaler på Mässen, universitetets stora högtid ”promovering” både vår och höst, förutom givetsvis alla som under butikens 70 år gift sig i kläder från Högtidskläder.

1997 överlät Therese Karlsson företaget till Margaretha Lundström. Margaretha hade tidigare bl a varit mjölkbonde och även drivit egen ateljé som sömmerska. Butiken fortsatte att växa, och nya maskiner har gjort det enklare att t ex fålla. Ett svårt beslut var att sluta hyra ut damkläderna – den nya tidens fäbläss för tunna tyger i kombination med modets snabba växlingar gjorde att det inte längre var görbart att hyra ut klänningarna.

2014, övertog jag, Erika Borgström, företaget, då Margaretha kände att det var dags att trappa ner och närma sig pensionärslivet. Jag har sytt sen jag fick min första symaskin vid 7 års ålder, och har utvecklat en passion för passform och en kärlek till fina kläder. Tidigare arbeten har bl a innefattat butiksarbete och många år inom reception och administration.

Välkommen in i butiken!

/Erika med personal